torstai 10. tammikuuta 2013

Vuosi alkaa raidoilla

Viime vuoden laskurit on nyt nollattu ja uusi neulevuosi voi alkaa. Tai siis kutomusvuosi! Kiitos teille, jotka niin nätisti kehuitte "huimaa" saldoani. Nyt lähdetään jälleen puolisalaisesti tavoittelemaan suurempia lukuja. Aloitetaan se raidoilla.



Malli: Perussukka
Lanka: Garnstudio, Drops Fabel ja Pirkanmaan Kotityö, Kirjo-Pirkka
Lankaa kului: 78 g
Puikot: 2,25

Raidoittaminen, voiko mikään olla hauskempaa? Näitä tulikin kudottua aina kun vain oli hetki aikaa. Valkoiset kerrokset olivat pelkkä välivaihe, jotta pääsin käyttämään Kirjo-Pirkka -kerää ja näkemään mitä väriä oli tulossa seuraavaksi; kirkasta punaista vai vadelmaa, vaaleanpunaista vai oranssia.



Hemmed cuff, mikähän se olisi suomeksi? Helmakäänne? Sellainen kuitenkin löytyy näiden sukkien suusta. Vai onko sukalla suu...? Mukavaa vaihtelua kuitenkin perusribille. Tehdään samoin kuin picot cuff mutta taite saadaan aikaan kutomalla kerros nurjaa kavennusten ja langankiertojen sijaan.



Sukat myös jatkavat Suklaavohvelisukissa aloittamaani vähemmän pikkutarkkaa linjaa. Raitoja ei ole kohdistettu vaan kudottu ihan sitä mukaa kuin kerästä tulivat. Yksi solmukin mahtui matkan varrelle. Huimaa revittelyä siis jälleen!



Raitaa ja revittelyä, ihan paras mahdollinen alku tälle vuodelle, eikö totta? Miten teidän muiden vuosi on lähtenyt käyntiin?