sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kädentaitomessut

Kävin eilen kädentaitomessuilla Wanhassa Satamassa. Olin paikalla noin tunti avaamisen jälkeen ja tungos oli aivan valtava. Käytävillä oli paikoin lähes mahdotonta päästä eteenpäin ja suosituimmille osastoille sai jonottaa. No, sellaistahan messuilla aina välillä on. Ratkaisuna kiersin messualueen kahdesti läpi. Ensimmäisellä kerralla katselin ja toisella kierroksella, kun pahin ruuhka oli jo vähän ehtinyt tasoittua, tein ostokseni.

Olin niin odottanut näitä messuja ja miettinyt mitä haluaisin hankkia. Olin jopa laatinut itselleni budjetin! Koko summaa en sitten kuitenkaan kuluttanut ja loppurahat annoin SPR:n nälkäpäiväkeräykseen. Tuntui reilulta, että kun ensin on hankkinut itselle kaikenlaista, antaa myös jotain heille joilla ei ole mitään.

Mutta sitten ostoksiin.



Sanoinko viimeksi, että oranssi ei ole minun värini? No, lankakauppa Kujeen osastolla ihastuin näihin Lorna's Laces Shepherd Sport-vyyhteihin, Satsuma on värin nimi. Kuvassa näkyy vyyhtien ruskeaan vivahtava osuus mutta kyllä niissä on myös ihan rehellistä, kirkastakin oranssia.



Ja sitten jotain ihanaa, Kujeelta nimittäin löytyi myös Dream In Colorin Smooshya ja väri Chinatown Apple! Melkein harmittaa, etten ostanut samalla myös Classya mutta jotenkin värit eivät puhutelleet.



Seuraavaksi ostoksia Titityyltä. Huolellisen valitsemisen jälkeen päädyin Koigun Premium Merinoon eleettömän kauniina harmaanvihreänä.



Samoin Koigulta Painter's Palette Premium Merinoa. Värit tuovat minulle mieleen orkidean.

Mukaan lähti myös kerä Rowanin Felted Tweediä. Omasta varastostani löytyy samaa lankaa marjapuuron värisenä ja näistä saa yhdessä vaikka mitä kaunista.
Vyyhti Cascadea ja olisi kyllä pitänyt ostaa kaksi. Tästä saan kyllä palmikkolapaset kuten suunnitelinkin mutta jälkeenpäin tuli mieleen, että olisihan se ollut kiva myös tehdä myssy samasta väristä. Mutta saahan tätä tilattua, jos siltä tuntuu.
Lopuksi jotain muuta kuin lankaa. Hurmaava ovikoriste. Näitä myyvällä osastolla oli vaikka mitä kiehtovaa ideoituna "romusta".
Näiden ostosten myötä tuli tunne, että lankavarastoni on tällä hetkellä melko kattava. Löytyy lähes jokaista lankamerkkiä, josta olen haaveillut, etenkin nyt Koigun ja Smooshyn liityttyä kokoelmaan. Mietin vain, että pitäisikö nyt alkaa kerätä käyttölankaa? Sillä eihän näitä raaski käyttää, ihkulankoja. No ei vain, kunhan hupsin :) .

torstai 16. syyskuuta 2010

Syksyn satoa

Noudatin mielitekoani ja kudoin toiset saapassukat. Samalla pääsen avaamaan Sukkasadon saldoni!



Sukat on kudottu täsmälleen samoin kuin edellisetkin: 2 oikein, 2 nurin varren suussa, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus, muuten puhdasta oikeaa. Lankana sentään Raidan sijasta Jättiraita, lankavaraston uumenista.



Malli: Perussukka
Lanka: Novita, Seitsemän Veljestä Jättiraita
Langan menekki: 130 g
Puikot: 3,5



Värimaailma on sopivan syksyinen mutta koska oranssi ja fuksia eivät kuulu omiin lempiväreihini, menevät nämä sukat lahjalaatikkoon odottelemaan sopivampaa omistajaa.



Viimeksi kertoilin haaveilevani kumisaappaista. No, ne ovat edelleen hankkimatta mutta sen sijaan löysin täydelliset talvikengät. Tuntuvat jalassa lähes aamutossuilta. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ja kuka tietää, ehkä kohtaan vielä juuri sen oikean saapasparinkin.

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tervetuloa syksy!

Syksy on aina ollut lempivuodenaikani. Etenkin nämä varhaiset syyspäivät ovat ihania, aurinko paistaa ja ilma on viileän raikas. Kotona voi jo ottaa esille kynttilät tunnelmallisia iltoja varten ja laittaa jalkaan villasukat, ainakin sellaiset ohuet. Ja mitä pidemmälle syksyssä mennään, sitä kauniimpia värejä luontoon ilmaantuu. Ja ehkäpä syksyn alku saisi minutkin tarttumaan hieman aktiivisemmin käsitöihin? Ainakin tänään alkava Sukkasato toimii kivana innoittajana.

Niin. Syksyyn kuuluvat myös ehdottomasti sadepäivät ja kumisaappaat. Saappaat ovat vielä hankkimatta mutta kudoin itselleni lämpimät saapassukat.

Malli
: Perussukka
Lanka: Novita, Seitsemän Veljestä Raita
Langan menekki: 131 g
Puikot: 3,5
3,5 mm:n puikoilla sukat valmistuivat muutamassa päivässä ja mieli tekisi kutoa toiset samanlaiset, lankaa ainakin on varastossa vaikka useampaakin paria varten. On Polkkaa, Jättiraitaa ja tavallista Raitaa sekä ihan yksiväristäkin kerää.

Perussukat siis kyseessä, kera ranskalaisen kantapään ja nauhakavennuksen. Ihan puhdasta sileää sukan suuta lukuun ottamatta, jotta raidoitus pääsisi parhaiten esille.